• Verti fan
  • Verti fan
  • Verti fan
  • Verti fan
  • Verti fan
  • Verti fan
  • fog
  • fog
  • fog

Nytt fläktsystem, Verti-Fan.

Under de senaste åren har växthusen blivit ännu större och högre. Därför är det en fördel med en klimatbuffert. Mestadels fläktsystem är installerade högt upp och flyttar bara luften horisontellt och skapar inte några nedåtgående luftrörelser.

Van der Ende Groep från Nederländerna har utvecklat ett nytt fläktsystem som kan transportera den varma luften nedåt.

Syftet med Verti-Fan installationen är att skapa en vertikal luftrörelse utan att orsaka för mycket luftrörelser över grödan. För mycket luftrörelser kan inverka negativt på grödan. Den vertikala luftrörelsen sker med hjälp av en fläkt som är monterad högt upp i växthuset som har en plasttransparent slang fäst vid den vilket transporterar luften nedåt på ett kontrollerat sätt. Luften som kommer ut ur slangen under grödan kommer att spridas ut över marken och strömmar sen sakta tillbaka uppåt genom grödan.

Den varma överskottsluften som ofta ligger högt upp i växthuset återanvänds under grödan som gör det möjligt med en avsevärd besparing i energi. Luftrörelser uppåt längs grödan aktiverar anläggningen till en bättre CO² absorbering. Grödan blir också torrare, vilket reducerar risken för svampinfektioner. Verti-Fan kan också installeras för att suga kall luft ifrån ventilationsfönster för att kyla ner grödan underifrån.

 

Fördelar med Verti-Fan systemet:

En bättre temperatur distribution, begränsade variationer i vertikala temperaturer, bättre fördelning av CO², bättre fördelning av fuktighet och en enorm besparing på energi eftersom de små rören måste användas mindre ofta.

Verti-Fan kan användas vid odling av de flesta grönsaker och prydnadsväxter.

 

Högtrycks och lågtrycks dimmanläggning.

Det huvudsakliga målet med Dimmanläggningar är att skapa ett idealiskt klimat i ditt växthus. Det italienska företaget Vifra italien har utvecklat ett helt dimm system i rostfritt stål.

Dimm systemets högtryckspumpenhet genererar ett tryck mellan 70 till 120 bar. Munstyckena i detta system kan producera vattendroppar i en storlek av 1 mikron. På det sättet så droppar inte det finfördelade vattnet ner på grödan. Antidroppmunstycket är tillverkat av rostfritt stål med en keramisk kärna, detta gör att du som användare av detta system kan spraya kemikalier med det och desinficera ditt växthus.

 

Är ni intresserade av Verti-Fan systemet eller ett Dimmanläggningssystem så ta kontakt med oss!